úterý 29. září 2015

Nové videokurzy u EvikMT

O víkendu jsme zavítali s manželem do Moravské Třebové a navšívili jsme Evku K., na Fleru působící jako EvikMT. Manžel šel zkoumat krásy města a okolí, já se postavila za kameru, hostitelka před ni a natočily jsme pár videí týkajících se šití oděvů. V rámci toho vznikl např. návod na ušití trika s netopýřími rukávy. Trochu jsem si zahrála i na modelku, výsledek můžete zhlédnout níže:-)
http://www.fler.cz/zbozi/tricko-netopyr-videokurz-6680995
Takže pokud již oděvy šijete nebo teprve chcete začít, víte, kde najít polopatické návody, podle kterých to opravdu pochopím i já:-)))
H.

pondělí 21. září 2015

Rámečkové taštičky I.-podle Iry

Skvělý projekt. Už nyní vím, že jejich množství ještě rozšířím.
Zakoupila jsem si návody od tří různých autorek a brzy se chystám na porovnání jejich produkcí. Ale to zase někdy příště:-)
 Rybičková s žabkou:
Ptáčková:
 
 
 S vinnými etiketami:

středa 9. září 2015

Safari deka pro Elenku

Může se to stát každým dnem. Nebo každou chvíli. Na svět přijde má nová neteř Elenka:-) Přemýšlela jsem, co bych pro ni vytvořila hezkého, zároveň i užitečného. Opět vyhrála deka. I když docela jsem se nemohla rozhodnout, jak by vlastně měla vypadat.
Nakonec jsem vytáhla všechny dětské látky, které doma mám, pořád jsem je přerovnávala, zvažovala, jak s nimi naložit. A pak to přišlo. Napadlo mě téma-safari. Bavlněná metráž s žirafami se stala styčným motivem. K ní jsem přidala kousky echina s nosorožci, pávy a jinými zvířaty, které jsem dostala od kamarádky, velké cestovatelky Katky.

Na rubovou stranu jsem využila wellsoft. Ačkoli je to materiál, ze něhož létají chlupy po celém bytě, je nádherně heboučký a odteď na něj asi nedám dopustit:-))))

Co se prošívání týče, poprvé jsem si vyzkoušela kytičky a rovné prošití s pomocí kráčející patky k mému novému stroji (dosud jen ležela na poličce, konečně na ni došlo:-). Lem jsem z rubové strany přišila ručně.
Už nezbývá nic jiného, než počkat, až přijde Elenka na svět.
Teta H.