neděle 8. září 2013

Jak se nám urodilo...

...nejen na zahrádce:-)
Ale začneme přímo na ní. Honzík se nám pochlubí svým pěstitelským úspěchem. Na jaře koupil se svou maminkou semínka mrkve, které jsme společně zasadili do naší rekultivované zahrádky, na kterou jsme naváželi novou hlínu  (my=manžel a můj taťka:-). A teď nám tam rostou takovéto krásné kousky.
Na jednom záhonku se červenají rajčata. A v čem jsou zvláštní? Měly by totiž fialovatět, ale moc se jim nechce, i když už teď mají náběh na tuto barvu. Manžel si koupil pět semínek na netu, aby zjistil, jak vůbec chutnají. Je pravda, že chuť je trošku jiná, ale také dobrá. No jo, fialová rajčata:-)
Když se tedy posuneme kousek dál, na mamčinu půlku zahrádky, v záplavě zelených listů nalezneme mega cukiny. Pro lepší představivost jsem přiložila Vojtíkovu malou konvičku.
 
Přesuneme se do společného skleníku. Na mé půlce rostou rajčata (červená, fialová, žlutá) a papriky.
 
Ale u nás se pouze nepěstuje, ale i chová. A co? Všechno možné:-))) O telecím přírůstku jsem již psala, ale pro připomenutí naše brýlatá slečna:
Maminka na ni stále dohlíží a také si ji krmí, nyní ji učí přežvýkávat seno.
Naše nejnovější přírůstky jsou opravdová sluníčka. A kolik jich je?
Tak znova a pořádně:-) Kačátka už se vrací domů, pěkně spořádaně, celkem je jich jedenáct. Některé z nich mají na hlavě hnědý pruh, asi náznak pankáčství:-)
A na to vše musí dohlížet náš Rusty, tak mu držte palce, ať to vše uhlídá a nespapá:-))) V současné době také hodně pracuje i na pokračování rodu u sousedovic fenky, ani bych se nedivila, kdyby nám tu časem hlídali Rustíkové dva:-)

5 komentářů:

  1. Pane jo Hani, to je kolosální mrkev! To je tak jedna na oběd:-))) Fialová rajčata jsem ještě neměla, cukety máš taky kolosální, skleníková džungle je supr, a ta zvířecí omladina je skvělá!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Těch mrkví jsme už vytáhli asi pět:-) Pokud se zadaří, omladina se ještě rozšíří, tak pak fota přibudou:-)Děkuji za milý komentář:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hankooo teda, som nevedela že ste takí farmári, no to je suuuper mať všetko z domova bio...Nádhrna úroda super prírastky, fandím a obdivujem.

    OdpovědětVymazat
  4. Se nezdám, co:-) Ale je to tak, nějak se to semlelo a máme zahrádku a pomáháme mamce a bratrovi.

    OdpovědětVymazat
  5. Haničko úžasnéééééé, jako by jsem byla doma, tedy mrkev jsem nesela, ale rajčátka ano a zvířátka.... to máme společné, jen nám se pasou na pastvině:o)a husy máme taky:o). Takže pánbužehnej ať se daří:o)

    OdpovědětVymazat